HAUTs tredje publikation er netop landet fra tryk – en fysisk undersøgelse af, hvordan vi kan skabe et sprog, der muliggør deling af praksis og viden – både vores egen og den, som andre i scenekunstfeltet producerer.
Publikationen er en forlængelse af de erfaringer og den viden, vi har samlet gennem fem års fokuseret arbejde med vidensdeling. Med VIDEN / DELING / PRAKSIS insisterer vi på, at kunstnerisk vidensdeling har værdi i sig selv – på lige fod med produktion af forestillinger. Når vi deler, hvad vi ved og gør, skaber vi et fælles fundament, der styrker både enkeltaktører og feltet som helhed.
Sophie Grodin skriver i introduktionen:
"Der er ingen, der kan skabe, tænke og udvikle i isolation – vi bliver påvirket af hinanden i en konstant udveksling."
Publikationen undersøger, hvordan kunst og viden hænger sammen, og hvorfor praksis, deling og refleksion bør samtænkes.
Antologien veksler mellem stemmer fra kunstnere, institutioner og forskere og rummer essays, interviews, praksis-delinger og en performance-tekst. Der er blandt andet fire interviews med kunstnere, efterfulgt af skriftlige praksis-delinger, som kan bruges som inspiration og invitation til nye måder at tænke og arbejde på.
Bidragsyderne tæller blandt andre Alice Chauchat, Phyllis Akinyi, Mette Tranholm, Jonas Schnor, Stanley Ollivier, Porous Nests og Tanja Diers.
Arbejdet er ledet af HAUTs vidensmedarbejder Sophie Grodin og skabt i tæt samarbejde med grafikere, oversættere, korrekturlæsere og et stærkt hold af kunstnere, som alle har sat deres præg på udgivelsen med generøsitet og faglig tyngde.